Угорщина

Перелік документів для тих, хто працює

• АКУРАТНИЙ дійсний закордонний паспорт, термін дії якого перевищує терміни поїздки мінімум на 6 місяців, з наявністю 2 вільних сторінок для візи та місця для 4 штампів.

• ОРИГІНАЛ другого закордонного паспорта (якщо такий є).

• КОПІЇ шенген віз (за останні 3 роки, якщо такі є).

• ДВІ кольорові фотографії розміром 3,5 х4,5 см. Якісні, на світлому фоні, 80% обличчя (без посмішки, без окулярів, щоб було видно вуха та чоло). Не скановані! Фотографії повинні бути не старше 3 місяців!

• КОПІЯ українського паспорта (всіх сторінок з відмітками і штампами) та ідентифікаційного коду.

• МАТЕРІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НА ПОЇЗДКУ: оригінал довідки про доходи за останні 6 місяців з розбивкою зарплати по місяцях, з вказівкою окладу і посади, а також: копії всіх сторінок трудової книжки, де перша та остання сторінки завірені печаткою підприємства, підписом уповноваженої особи з проставленою датою завірення. (Для турів до Європи виїздом зі Львова загальна сума довідки повинна становити мінімум 18 000 грн/ос.)*

 

Перелік документів для дитини

• АКУРАТНИЙ дійсний проїзний документ дитини, термін дії якого перевищує терміни поїздки мінімум на 6 місяців, з наявністю вільних сторінок для візи та штампів. (Якщо дитина подорожує з одним із батьків, вона може бути вписана та вклеєна в паспорт того з батьків, з ким вона їде за кордон)**

• КОПІЯ свідоцтва про народження (для дітей до 18 років).

• НОТАРІАЛЬНО ЗАВІРЕНА КОПІЯ (фотокопія) дозволу батьків на виїзд дитини (до 18 років) за кордон (для турів, виїздом зі Львова - навіть якщо батьки їдуть з дітьми, дозвіл обов'язково від кожного з батьків для Консульства). У нотаріальному дозволі обов'язково потрібно вказувати терміни і країни поїздки (вказувати: Угорщина та інші країни шенгенської угоди). Просимо НЕ передавати оригінал нотаріального дозволу, передавати лише фотокопію. Оригінал дозволу потрібно мати при собі для перетину кордону! У ВИПАДКУ ПЕРЕДАЧІ ОРИГІНАЛУ ДОРУЧЕННЯ, БУДЕМО ВВАЖАТИ, ЩО ЩЕ ОДИН ЕКЗЕМПЛЯР Є У ТУРИСТІВ ДЛЯ ПРЕД'ЯВЛЕННЯ НА КОРДОНІ.

• МАТЕРІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НА ПОЇЗДКУ: нотаріально завірена заява про фінансування когось із найближчих родичів (тато, мама, брат, сестра, бабуся, дідусь), копія українського паспорта спонсора та обох батьків, його ідентифікаційного коду та фінансові документи спонсора, які підтверджують його матеріальне забезпечення в залежності від категорії громадян (див. п. 1, п. 3 та п.4 підрозділу "Матеріальне забезпечення на поїздку").

• Копія документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують.

 

Приклад: брат спонсорує свою сестру.

Для спонсорства необхідні додатково наступні документи:

• копії українського паспорта та ідентифікаційного коду спонсора (брат),

• копія свідоцтва про народження спонсора (брат),

• копія свідоцтва про народження того, кого спонсорують (сестра). Саме по свідоцтвах про народження можна визначити, що у них одні й ті ж батьки - відповідно дійсно родичі.

 

Перелік документів для приватного підприємця

• АКУРАТНИЙ дійсний закордонний паспорт, термін дії якого перевищує терміни поїздки мінімум на 6 місяців, з наявністю 2 вільних сторінок для візи та місця для 4 штампів.

• ОРИГІНАЛ другого закордонного паспорта (якщо такий є).

• КОПІЇ шенген віз (за останні 3 роки, якщо такі є).

• ДВІ кольорові фотографії розміром 3,5 х4,5 см. Якісні, на світлому фоні, 80% обличчя (без посмішки, без окулярів, щоб було видно вуха та чоло). Не скановані! Фотографії повинні бути не старше 3 місяців!

• КОПІЯ українського паспорта (всіх сторінок з відмітками і штампами) та ідентифікаційного коду.

• МАТЕРІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НА ПОЇЗДКУ: нотаріально завірена копія свідоцтва про реєстрацію ПП + копія ліцензії/патент ПП + оригінал довідки на фірмовому бланку податкової інспекції про доходи за два останніх звітних періоди. Звіти та Декларації - не підходять! За наявності – довідка з банку про стан рахунку (рахунок має бути поточним, НЕ ДЕПОЗИТНИМ!!!).

 

Перелік документів для пенсіонерів

• АКУРАТНИЙ дійсний закордонний паспорт, термін дії якого перевищує терміни поїздки мінімум на 6 місяців, з наявністю 2 вільних сторінок для візи та місця для 4 штампів.

• ОРИГІНАЛ другого закордонного паспорта (якщо такий є).

• КОПІЇ шенген віз (за останні 3 роки, якщо такі є).

• ДВІ кольорові фотографії розміром 3,5 х4,5 см. Якісні, на світлому фоні, 80% обличчя (без посмішки, без окулярів, щоб було видно вуха та чоло). Не скановані! Фотографії повинні бути не старше 3 місяців!

• КОПІЯ українського паспорта (всіх сторінок з відмітками і штампами) та ідентифікаційного коду.

• МАТЕРІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НА ПОЇЗДКУ: копія пенсійного свідоцтва + оригінал довідки про розмір пенсії за останні 6 місяців з розбивкою пенсії по місяцях*.

 

Перелік документів для студентів та школярів

• АКУРАТНИЙ дійсний проїзний документ дитини чи закордонний паспорт, термін дії якого перевищує терміни поїздки мінімум на 6 місяців, з наявністю вільних сторінок для візи та штампів. (Якщо дитина подорожує з одним із батьків, вона може бути вписана та вклеєна в паспорт того з батьків, з ким вона їде за кордон).**

• КОПІЯ свідоцтва про народження (для дітей до 18 років).

• НОТАРІАЛЬНО ЗАВІРЕНА КОПІЯ (фотокопія) дозволу батьків на виїзд дитини (до 18 років) за кордон (для турів, виїздом зі Львова - навіть якщо батьки їдуть з дітьми, дозвіл обов'язково від кожного з батьків для Консульства). У нотаріальному дозволі обов'язково потрібно вказувати терміни і країни поїздки (вказувати: Угорщина та інші країни шенгенської угоди). Просимо НЕ передавати оригінал нотаріального дозволу, передавати лише фотокопію. Оригінал дозволу потрібно мати при собі для перетину кордону! У ВИПАДКУ ПЕРЕДАЧІ ОРИГІНАЛУ ДОРУЧЕННЯ, БУДЕМО ВВАЖАТИ, ЩО ЩЕ ОДИН ЕКЗЕМПЛЯР Є У ТУРИСТІВ ДЛЯ ПРЕД'ЯВЛЕННЯ НА КОРДОНІ.

• МАТЕРІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НА ПОЇЗДКУ: нотаріально завірена заява про фінансування когось із найближчих родичів (тато, мама, брат, сестра, бабуся, дідусь), копія українського паспорта спонсора, його ідентифікаційного коду та фінансові документи спонсора, які підтверджують його матеріальне забезпечення в залежності від категорії громадян (див. п. 1, п. 3 та п.4 підрозділу "Матеріальне забезпечення на поїздку").

• Копія документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують.

 

Приклад: бабуся спонсорує свою внучку.

Для спонсорства необхідні додатково наступні документи:

• копії українського паспорта та ідентифікаційного коду спонсора (бабуся),

• копія свідоцтва про народження того, кого спонсорують (внучка),

• копія свідоцтва про народження матері (якщо бабуся зі сторони матері),

• копія свідоцтва про одруження матері того, кого фінансують. Саме по свідоцтвах про народження можна визначити, родинність, а свідоцтво про народження потрібне, якщо мама дівчинки, яку фінансують, змінювала прізвище при одруження.

• оригінал довідки з місця навчання (школа, університет, колежд, тощо) та копія студентського квитка.

 

Перелік документів для безробітних та домогосподарок

• АКУРАТНИЙ дійсний закордонний паспорт, термін дії якого перевищує терміни поїздки мінімум на 6 місяців, з наявністю 2 вільних сторінок для візи та місця для 4 штампів.

• ОРИГІНАЛ другого закордонного паспорта (якщо такий є).

• КОПІЇ шенген віз (за останні 3 роки, якщо такі є).

• ДВІ кольорові фотографії розміром 3,5 х4,5 см. Якісні, на світлому фоні, 80% обличчя (без посмішки, без окулярів, щоб було видно вуха та чоло). Не скановані! Фотографії повинні бути не старше 3 місяців!

• КОПІЯ українського паспорта (всіх сторінок з відмітками і штампами) та ідентифікаційного коду.

• МАТЕРІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НА ПОЇЗДКУ: нотаріально завірена заява про фінансування когось із найближчих родичів (чоловік/дружина, в деяких випадках – мама, тато), копія українського паспорта спонсора, його ідентифікаційного коду та фінансові документи спонсора, які підтверджують його матеріальне забезпечення в залежності від категорії громадян (див. п. 1, п. 3 та п.4 підрозділу "Матеріальне забезпечення на поїздку").

• Копія документа, який підтверджує родинні зв'язки спонсора і того, кого фінансують.

 

Приклад: Чоловік спонсорує свою дружину.

Для спонсорства необхідні додатково надати наступні документи:

• копії українського паспорта та ідентифікаційного коду спонсора (чоловіка),

• копію свідоцтва про одруження. Саме по свідоцтву можна визначити, що вони одружені - відповідно дійсно родичі.

 

У разі, коли довідка про доходи на суму менше 18000 грн (сумарно за 6 місяців), потрібно надати один з наступних документів:

• Оригінал довідки/виписки про стан банківського рахунку. Залишок на рахунку повинен бути на ту суму, якої не вистачає до 18000 грн за довідкою з місця роботи. У випадку, якщо довідка з місця роботи відсутня зовсім - залишок на рахунку повинен становити не менше 18000 грн.

• Оригінал довідки про доходи одного з найближчих родичів, разом з НОТАРІАЛЬНОЮ заявою родича про повне фінансування туристичної поїздки.

Також можна до пакету документів додати копії документів, підтверджуючих наявність власності (квартира, машина, земельна ділянка, тощо).

 

**Дитина, якій виповнилося 5 років, повинна бути вписана і вклеєна в паспорт батьків або мати власний проїзний документ/закордонний паспорт. У випадку, коли дитина вписана в паспорт одного з батьків, в паспорті повинно бути щонайменше 4 вільні (чисті) сторінки.