Болгарія

Для поїздки до Болгарії відкривається національна болгарська туристична віза. Туристи з діючими проїжджденими шенгенськими візами і польськими національними візами категорії D можуть перебувати на території Болгарії до трьох місяців! Віза для громадян Європейського союзу НЕ потрібна !!!

Перелік документів для відкриття візи до Республіки Болгарія

1. АКУРАТНИЙ дійсний закордонний паспорт

• діючий більше 6 міс. після закінчення планованої поїздки;
• паспорт не повинен бути пошкоджений, порваний, забруднений, мати сторонні записи, відмітки і ін .;
• всі виправлення в паспорті повинні бути завірені печаткою установи або ВВІРу;
• паспорт повинен мати мінімум 2 чисті сторінки для наклеювання візи
• в паспорті ОБОВ'ЯЗКОВО повинна бути підпис власника;
• при наявності вписаних в паспорт батьків дітей - повинні бути вклеєні фотографії дітей з 5 років, і, додатково на кожну дитину, в паспорті повинно бути 2 чисті сторінки для наклеювання візи.
• Продовжені паспорти НЕ приймаються в работу !!!

2. Дві кольорові фотографії розміром 3,5х4,5 см (також на вписаних дітей).

Вимоги до фотографій: на світлому фоні, 80% обличчя (без посмішки, без окулярів, з відкритим чолом і вухами). Не відскановані! Фотографія повинна бути свіжа, не старше 3 місяців, не повторятися на попередніх візах в паспорті.

3. Анкетні дані туриста (скачати анкету).

4. Копія всіх сторінок українського паспорту з відмітками.

5. Копія свідоцтва про народження (для дітей до 18 років).

6. Діти до 18 років можуть бути вписані в паспорт батьків. Після досягнення дитиною 18-річного віку обов'язкова наявність власного  паспорта.

7. Копія ідентифікаційного коду.

8. Нотаріально завірена копія оригіналу дозволу від батьків (або одного з батьків) на виїзд дитини (до 18 років) за кордон (вимагається, якщо дитина подорожує з одним із батьків або з супроводжуючим). У нотаріальному дозволі обов'язково потрібно вказувати терміни та країну поїздки (Румунія, Болгарія). Просимо НЕ передавати оригінал нотаріального дозволу, лише копію. Просимо взяти ОРИГІНАЛ ДОЗВОЛУ в поїздку ДЛЯ ПРЕД'ЯВЛЕННЯ НА КОРДОНІ.

9. Медична довідка. Туристам страше 80 років, потрібно пред'явити медичну довідку від лікаря (терапевта), в якій буде чітко вказано, що тривалі переїзди в туристичному автобусі дозволені.

10. Для пенсіонерів - необхідна копія пенсійного посвідчення.

11. Для студентів відповідно - копія студентського квитка.