Болгарія

Власники біометричних паспортів можуть відвідувати Болгарію без відкриття візи, для інших - відкривається національна болгарська туристична віза. Туристи з діючими проїжджденими шенгенськими візами і польськими національними візами категорії D можуть перебувати на території Болгарії до трьох місяців! Віза для громадян Європейського союзу НЕ потрібна !!!

Перелік документів для відкриття візи до Республіки Болгарія

1. АКУРАТНИЙ дійсний закордонний паспорт

• діючий більше 6 міс. після закінчення планованої поїздки;
• паспорт не повинен бути пошкоджений, порваний, забруднений, мати сторонні записи, відмітки і ін .;
• всі виправлення в паспорті повинні бути завірені печаткою установи або ВВІРу;
• паспорт повинен мати мінімум 2 чисті сторінки для наклеювання візи
• в паспорті ОБОВ'ЯЗКОВО повинна бути підпис власника;
• Продовжені паспорти НЕ приймаються в работу !!!

2. Дві кольорові фотографії розміром 3,5х4,5 см (також на дітей).

Вимоги до фотографій: на світлому фоні, 80% обличчя (без посмішки, без окулярів, з відкритим чолом і вухами). Не відскановані! Фотографія повинна бути свіжа, не старше 3 місяців, не повторятися на попередніх візах в паспорті.

3. Анкетні дані туриста (скачати анкету).

4. Копія всіх сторінок українського паспорту з відмітками.

5. Копія свідоцтва про народження (для дітей до 18 років).

6. Діти до 18 років повинні мати особистий закордонний паспорт.

7. Копія ідентифікаційного коду.

8. Нотаріально завірена копія оригіналу дозволу від батьків (або одного з батьків) на виїзд дитини (до 18 років) за кордон (вимагається, якщо дитина подорожує з одним із батьків або з супроводжуючим). У нотаріальному дозволі обов'язково потрібно вказувати терміни та країну поїздки (Румунія, Болгарія). Просимо НЕ передавати оригінал нотаріального дозволу, лише копію. Просимо взяти ОРИГІНАЛ ДОЗВОЛУ в поїздку ДЛЯ ПРЕД'ЯВЛЕННЯ НА КОРДОНІ.

9. Медична довідка. Туристам старшим 80 років, потрібно пред'явити медичну довідку від лікаря (терапевта), в якій буде чітко вказано, що тривалі переїзди в туристичному автобусі дозволені.

10. Для пенсіонерів - необхідна копія пенсійного посвідчення.

11. Для студентів відповідно - копія студентського квитка.